Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedi çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların emin tahliyesini sağlamlamalıdır.

Bu sebeple yapı içre rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele hileındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen oluş sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü çabucak bapnın kolaylıkla açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da yük olur. Bu sayede, yangının yaratması mümkün soylu erki etkilerini en aza indirir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolay açılabilmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu kapılar üs olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın Bapsı esas amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili hava çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Antrparantez yapı içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olabilir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı mevsuk itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayan Panik Dal yapısında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç duyulan Yangın Çıkış Kapısı bu aparat bayağı işlevsel ve kusursuz olmalıdır.

Projeye en münasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı hakikat çabucak açılan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Ayrıca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla yan yana işlem adımları ekseri şunları sineerir:

Report this wiki page